Üdítős palackot hajított a kocsinak

2024.04.17. 08:00

Nem kapott elsőbbséget a 45 éves férfi egy győri zebrán - Ezért okozott kárt a szélvédőben

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 45 éves férfi ellen, aki üdítő italos palackkal törte be egy közlekedő jármű szélvédőjét.

Kisalföld.hu

Forrás: police.hu

A férfi tavaly márciusban, Győrben egy zebrán akart átkelni, amikor neki balról érkezett a sértett által vezetett gépkocsi. A sofőr késve észlelte a gyalogost, már nem tudott megállni, hanem balra kormányozva, a gyalogos előtt elhaladva kerülte el az ütközést.

A vádlott az esten annyira felháborodott, hogy a kezében tartott üdítő italos palackot a mozgásban lévő autó szélvédőjének dobta, amitől a szélvédő pókháló szerűen berepedt. A járműben 50 ezer forint körüli kár keletkezett. A terhelt ellen közlekedés biztonsága elleni bűntett és rongálás miatt emelt vádat az ügyészség.

A büntetés tétel, a halmazati szabályokra figyelemmel, 4 évig terjedő szabadságvesztés. Az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában